Synchro / Teamåkning

Välkommen att prova Synchronized Skating/Teamåkning på torsdagar kl. 19–20 i Kockums ishall

Denna termin testar Slottsstadens Konståkningsklubb intresset för Teamåkning. För att vi ska kunna genomföra träningen måste vi vara minst 16 åkare på isen.

Vår tränare är Emma Fransson som tidigare åkt Team i Göteborg och tävlade första VM 2000 i USA.

Terminen startar med ett dubbelpass klockan 18–20 torsdagen den 31 augusti.

Anmälningslänk: annonseras om några dagar

För att kunna anmäla dig måste du ha följande förkunskaper:

Tävlingstest 1

Träningsavgift: 1100 kr per termin + årlig medlemsavgift på 200 kr. Åker du i tävlingsgrupperna (TG1, TG2, TG3 + Pension) tillkommer 200 kr
Plats: Kockum Fritid ishall
Dag och tid: torsdagar klockan 19–20
Antal åkare:  16 - 20

Synchronized Skating/Synkroniserad skridskoåkning, ofta kallad Synchro eller Teamåkning, är en skridskosport där mellan 5 och 20 åkare uppträder tillsammans som ett lag. De rör sig som en flytande enhet i hög hastighet över isen, samtidigt som de utför element och fotarbete.

Denna komplexa sport uppstod 1956 och kallades från början "precisionsskridskoåkning" på grund av dess betoning på att underhålla intrikata och exakta formationer och kravet på exakt timing från alla medlemmar i gruppen.

Slottsstadens Konståkningsklubb, 10/01 21:45
Slottsstadens Konståkningsklubb, 05/10 12:24