Gemenskap – utveckling – glädje. På och utanför isen.
Till medlemmar och föräldrar i Slottsstadens Konståkningsklubb
2021-02-16 22:40

Vi är mycket glada över att isträningen kommit igång igen för de flesta av våra medlemmar! Det är även full fart på skridskoskolan och det är härligt att se hur snabbt barnen utvecklas på isen. Tänk på att träning och skridskoskola fortgår som vanligt under sportlovet vecka 8.

På grund av rådande omständigheter finns det tyvärr ingen möjlighet att uppföra klubbens traditionella isshow under våren. Vi får se extra mycket fram emot nästa isshow istället.

Ett STORT TACK till alla er som sålde julblommor i december. Denna aktivitet drog in ca 10 000 kr till föreningen, vilket bland annat bidrar till att hålla nere medlems- och träningsavgifter. Samtidigt bidrog vi till många leenden när blommorna levererades under första adventshelgen.

Som förälder finns det många möjligheter att hjälpa föreningen att bli ännu bättre! För närvarande söker vi dig som vill:

• Vara med att påverka och utveckla föreningen genom att vara aktiv i styrelsen. Idag har styrelsen åtta medlemmar och till årsmötet i slutet av mars söker vi en ny suppleant och en person som kan agera kassör i klubben.

• Hjälpa till i samband med skridskoskolan  på torsdagskvällar och/eller söndagsförmiddagar. Det handlar om att hjälpa barn på och av isen, knyta skridskor, trösta ömma knän m m. Hjälpen sker alltså utanför isen och med vanliga skor på fötterna. Detta är ett fantastiskt alternativ till att ”bara” vänta på att ditt barn ska bli klart med träningen.

• Bidra med tillfälligt engagemang i samband med till exempel tävlingar, avslutningar och isshower. Det kan vara genom att sälja kaffe, handla in till kafeterian, skjutsa personer eller material m m.

Låter detta intressant? Hör av dig till ordförande Lars Martinsson, 0732 66 11 16 eller konstakning@slottsstadenskk.com.

Angående Covid-19​
Vi gör allt vi kan för att kunna bedriva träningsverksamhet för våra medlemmar. Det innebär att vi måste hjälpas åt att följa gällande rekommendationer och lagar. Därför ber vi er vänligt att tänka på följande (särskild och mer specifik information har skickats ut till föräldrar med barn i skridskoskolan):

- Stanna hemma vid förkylnings- & sjukdomssymtom.
- Byt om i hemmet, så att endast skridskorna behöver tas på vid ishallen.
- Använd ej omklädningsrum vid ishallen.
- Tvätta händerna före träningspassen. Hosta / nys i armvecket.
- Lägg in ett toalettbesök innan ni lämnar hemmet.
- Håll avstånd på och utanför isen.

Vad gör föreningen?

• •   Anpassar träningspassen och övningar så att åkarna undviker närkontakt.
  • •  Uppmanar våra tränare att stanna hemma vid symptom.

Om ni har frågor / förslag / synpunkter som rör föreningens verksamhet når ni styrelsen på konstakning@slottsstadenskk.com, där mailen kollas minst varje vecka. Träningsrelaterade frågor besvaras i första hand av respektive grupps tränare.

Vi ses på eller utanför isen!