Till föräldrar med barn i SKK’s skridskoskola.
2020-11-08 11:01
Under vecka 45 införde Folkhälsomyndigheten skärpta allmänna råd i flera regioner – däribland Skåne – för att förhindra smittspridning av Covid 19. Med anledning av detta har Svenska Konståkningsförbundet gått ut med rekommendationer till konståkningsföreningar, vilka vi i Slottsstadens Konståkningsklubb kommer att följa.

Vårt främsta mål är att fortsätta skridskoskolans verksamhet. Då vi samtidigt måste följa myndigheternas rekommendationer ber vi om er förståelse och hjälp så att barnen kan fortsätta utvecklas och ha kul på isen.

Tills vidare gäller följande:
- Se till att barnen byter om hemma, så att de kommer ombytta till Kockum Fritid.
- Gör ert bästa för att få till ett toalettbesök innan träningen. För barnen alltså.
- Hitta en avskild plats utanför ishallen där ni kan hjälpa barnen att ta på sina skridskor. Det finns gott om plats precis utanför ingången till ishallen och även på andra sidan receptionen vid cafeterian.
- Säkerställ att barnens händer är rengjorda innan de går in i ishallen. Det är jättebra om ni har med egen handsprit.
- Låt ditt barn gå in själv i ishallen när det är dags att gå på isen. Tränare eller annan representant för SKK i röd väst kommer stå vid dörren och ge klartecken och kan även hjälpa de barn som har behov av det ut på isen.
- Låt ditt barn veta var du väntar efter träningens slut. Endast i nödfall – och med avstånd – får föräldrar gå in i ishallen för att hjälpa till med skridskoskydd m m.
- Vi rekommenderar de som inte har skridskoskydd att skaffa det så att barnen kan gå på sina skridskor till och från isen.
- Vänligen undvik att vistas i ishallen under själva träningen. Om Du av någon anledning måste vara på plats, utnyttja möjligheten att gå en trappa upp via spiraltrappan vid cafeterian och håll ordentligt avstånd! Tänk dock på att om alla föräldrar skulle vara inne i hallen så får vi ställa in skridskoskolan – det gäller alltså att göra gemensamma uppoffringar för att vi ska nå vårt gemensamma mål!

Vi uppskattar om ni hjälper oss att informera och förbereda era barn om ovanstående, så att det går så smidigt som möjligt.

Från föreningens sida har vi anpassat övningarna så att det ska vara avstånd mellan åkarna. Våra tränare/representanter kommer även att guida barnen så att de kommer ut till er efter träningarna. Därutöver kommer vi fortsätta följa myndigheternas rekommendationer och håller tummarna att skridskoskolan kan fortsätta sin verksamhet säsongen ut. Tyvärr innebär den rådande situationen också att föreningens årliga avslutning med gemensamt luciafirande kommer att få ställas in.

Om ni har frågor eller funderingar – vänligen kontakta oss på skridskoskola@slottsstadenskk.com

Tack för er förståelse och med önskan om en fortsatt givande skridskosäsong!

Med vänlig hälsning,
SKK’s styrelse